Strijdbare Wout Poels wil niet opgeven: 'Blijf positief, maar met m'n long gaat het nog niet zo lekker'

Voor Wout Poels is het allesbehalve de Tour waarop hij had gehoopt na een val in de beruchte Blij Dat Ik Glij-etappe op de eerste dag van de Tour.

wout poels
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels

Met een kwetsuur waarmee ieder normaal mens thuis in de lappenmand zou zitten, rijdt Wout Poels momenteel door Frankrijk. Zijn ribben zijn gebroken en zijn longen gekneusd, maar opgeven doet-ie niet. Gisteren kwam-ie binnen in de grupetto, 20 minuten nadat Primoz Roglic als eerste over de meet kwam. "Dat tempo van de grupetto kan ik goed volgen, zonder echt af te zien. Hopelijk kom ik er een beetje doorheen en gaat het vanaf nu elke dag beter."

Toch lijdt Poels - uiteraard, zou je bijna zeggen - wel na zijn valpartij. "Het is lastig met die rib achter m'n long en ook m'n long zelf gaat nog niet echt heel erg lekker. Ik was vandaag slecht; had moeite met ademhalen en moest vrij snel passen. Het is nog lang, dus goed laten verzorgen en dan hopen dat ik herstel. Het is nog lang en ik blijf positief zolang er verbetering in zit", aldus een strijdbare Poels tegen de camera's van het AD.