Sagan ook boos op Van Aert: 'Praat pas met hem nadat hij excuses aanbiedt'

Peter Sagan heeft gereageerd op de tumultueuze sprint van gisteren. De Slowaakse drievoudig wereldkampioen vertelt dat hij een selfiestick moest ontwijken. Ondertussen is hij ook boos op Wout van Aert, die z'n middelvinger opstak. "Als hij zijn excuses aanbiedt, wil ik nog met hem praten. Anders niet."
Sagan ook boos op Van Aert: 'Praat pas met hem nadat hij excuses aanbiedt'

Het ging er heet aan toe direct na de finish gisteren. Van Aert kreeg zoals gezegd een flinke kwak van Sagan en stak z'n middelvinger op. Je hoefde daarnaast ook geen geoefend liplezer te zijn om te zien dat de Belg niet zulke vriendelijke dingen naar Sagan riep. "Het was inderdaad van te ver om van een perfecte sprint te spreken, maar het was m'n enige kans: anders raakte ik ingesloten. Maar ik was er toch nog steeds dichtbij. Toen Sagan me een beuk gaf, schrok ik daar zo van dat het in één keer helemaal klaar was. Wat Sagan deed, had niks met sprinten te maken", vertelde Van Aert na afloop aan Sporza.

Sagan deed zijn versie van het verhaal bij HLN. "Ik moest de dranghekken ontwijken, dat was riskant. Mijn manoeuvre zelf was niet gevaarlijk", vertelde hij vandaag. "Of ik had moeten stoppen met trappen? We spreken over een sprint. Als ik 100 meter voor de finish moet remmen, kan ik beter thuis blijven. En of ik erover ga babbelen met Wout? Hij beschuldigde mij aan de finish. Als hij zijn excuses aanbiedt, wil ik nog met hem praten. Anders niet."

Van Aert noemde het vandaag nogmaals 'gevaarlijk en ongeoorloofd', wat Sagan deed. Zelf kreeg hij een boete voor zijn gebaard. Iets waar hij het zelf mee eens is. "Ik was fel gisteren, dat was de eerste emotie en dat was niet correct. Ik heb geen probleem om dat toe te geven", legt hij uit. "Het was niet de juiste start om een gesprek te beginnen met Peter, dus dat liep niet goed, maar ik blijf er bij: hij ging in de fout. En wordt bestraft en beboet, terecht, zoals ook mijn boete voor mijn felle reactie terecht is."

  • Peter Sagan
  • Wout van Aert

Laatste nieuws