Merijn Zeeman na uitsluiting Tour de France: 'Ben er kapot van, maar gele droom leeft voort'

De ploegleider van Jumbo-Visma reageert via Twitter op de sanctie die de UCI hem oplegde.
merijn zeeman

Het sloeg gisteravond in als een bom: Jumbo-Visma-ploegleider Merijn Zeeman is de Tour uitgezet. De Noord-Hollander kreeg die sanctie nadat hij tijdens op de dag van de zeventiende etappe een fietscontrole van de Bianchi's van Jumbo-Visma uit z'n slof was geschoten tegen de UCI-commissaris die de controle uitvoerde.

Naar nu blijkt werd Zeeman boos toen de bewuste commissaris de fiets van geletruidrager Primoz Roglic naar zijn mening iets te voortvarend te werk ging bij die controle. "De commissaris wilde zelf de fiets van Primoz demonteren, daarbij raakte de fiets beschadigd. Op dat moment heb ik me verbaal niet correct gedragen. Die controles horen er uiteraard bij, maar het moet wel in redelijkheid gebeuren. Maar ik had ondanks dit voorval m'n kalmte moeten bewaren."

Dat besefte Zeeman gelijk. "Ik bood ter plekke m'n excuses aan en die accepteerde de commissaris ook. In eerste instantie werd me medegedeeld dat ik een boete zou krijgen en me niet meer in de ceremoniezone mocht begeven, maar dat is nu blijkbaar veranderd. Ik ben er kapot van, maar onze gele droom leeft voor", stelt de grote roerganger achter het Jumbo-project op z'n eigen Twitter-account en de site van Jumbo-Visma.

De ploegleider van Jumbo-Visma mag volgens z'n ploeg wel deel blijven uitmaken van het Tour de France-team en blijft dus in Frankrijk. Hij mag alleen niet meer in de geaccrediteerde zones komen en geen officiële functies meer uitoefenen. Overigens was er niets aan de hand met de fiets van Roglic tijdens de controle.

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws