De Giro Special is uit!

Yes! Hij ligt in de schappen: de Giro Special! Wat kunt u allemaal verwachten?
De Giro Special is uit!

Allereerst natuurlijk een analyse van alle etappes en favorieten en de belangrijkste en meest opvallende statistieken van de Giro. Zo weet u precies wie u in de gaten moet houden en waar de renners precies rijden.

Vanuit Nederlands oogpunt zijn we natuurlijk erg benieuwd wat Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman kunnen. Beide klassementsrenners hadden af te rekenen met flink wat pech, Kruijswijk zeer recent nog. In plaats van de Tour rijdt hij nu de Giro. Wat mogen we van ze verwachten?

Het Astana-duo Fuglsang-Vlasov kan wel eens de sensatie van deze Giro worden, maar wie zijn deze twee mannen precies? We spraken uitgebreid met ze! Over sensaties gesproken: Giulo Ciccone kende vorig jaar z'n doorbraak in de Giro en de Tour. Dit jaar rijdt hij aan de zijde van landgenoot Vincenzo Nibali de Giro. Helaas is Remco Evenepoel er niet bij, maar aan de hand van meerdere gesprekken die we dit jaar met hem hadden, hebben we een portret van het Belgische supertalent geschreven.

Ook duiken we de achtergrond in met leadout-toppers Ramon Sinkeldam, Maximilio Richeze en Jasper De Buyst. Hoe gevaarlijk is dat sprinten nou en wat moet er veranderd worden om het allemaal wat veiliger te maken? We interviewden Giro-directeur Mauro Vegni en we fietsten de Gran Fondo Fausto Coppi over de schitterende Faunierapas. Tot slot blikken we met Jan Janssen, Johan van der Velde, Steven Rooks en Tom Leezer terug op de WK's die zij reden.

Ga snel naar de winkel of koop de nieuwe Wieler Revue hier! Wil je meer dan alleen de Giro Special? Sluit dan een abonnement af!

Laatste nieuws