Van Vleuten optimistisch over WK-deelname: 'Geen pijn op de fiets'

Gaat Annemiek van Vleuten dan toch meedoen aan het WK in Italië? De regerend wereldkampioene brak haar pols in de Giro Rosa, maar dankzij een brace die ze kreeg aangemeten kan ze pijnvrij fietsen. Dat vertelt ze aan de NOS.

Van Vleuten optimistisch over WK-deelname: 'Geen pijn op de fiets'

"Het ging goed, ik ben hoopvol", vertelt Van Vleuten. "Volgens de artsen is het verantwoord om buiten te fietsen met een brace. Ik heb zo geen pijn op de fiets. De brace geeft extra stevigheid. Denk dat het niet perse nodig is, maar voor vier uur koers zal het wel fijn zijn. Het is zo dat het staande klimmen nog niet honderd procent gaat. En dat moet wel het geval zijn om ook daadwerkelijk te starten. Als ik start, dan doe ik dat met ambities en niet alleen om er bij te zijn."

Van Vleuten kan nog altijd meedoen omdat ze de regerend wereldkampioene is. Dat is ook de reden waarom ze de optie om te starten openhoudt. "Dat speelt wel een rol, dat ik niemands plek inneem wanneer ik besluit van start te gaan. Mijn plek staat op mijn naam, omdat ik vorig jaar de wereldtitel heb veroverd."

Ze rijdt de tijdrit daarom ook niet. "Ik wil niet op mijn geweten hebben dat een klasbak als Ellen van Dijk aan de kant zou blijven staan omdat ik vast wilde houden aan mijn plek. Daarom heb ik op dat onderdeel mijn startplaats afgestaan", legt ze uit. Van Vleuten reist donderdag af naar Italië en neemt vrijdag de beslissing of ze wel of niet start.

Nieuws
  • Cor Vos