Adrie van der Poel: 'Het wordt tijd dat Mathieu de Tour gaat ontdekken'

Adrie van der Poel vindt het hoog tijd dat zijn zoon Mathieu mee gaat doen aan de Tour de France, al vindt hij het niet nodig dat zijn ploeg Alpecin-Fenix toetreedt tot de WorldTour. Volgens Van der Poel senior kost dat alleen maar geld.
Adrie van der Poel: 'Het wordt tijd dat Mathieu de Tour gaat ontdekken'

Adrie van der Poel was woensdagavond te gast in Extra Time Koers en had het uiteraard over zijn zoon en de ploeg waar hij rijdt, Alpecin-Fenix. Die ploeg is lekker op dreef, met twee ritzeges in de Tirreno-Adriatico en ze hebben liefst drie nationale kampioenen in huis. Volgens Adrie geen toeval. "Er wordt steeds goed gekeken welke renners op dat moment in de ploeg passen om elk jaar een stap vooruit te zeggen", legt hij uit. "De ploeg straalt echt WorldTour-niveau uit: van de omkadering tot het materiaal. De gebroeders Roodhooft laten niet aan het toeval over."

Toch vind Adrie de stap naar de WorldTour overbodig. "Dat kost alleen maar geld", vindt hij. "Als WorldTour-ploeg moet je overal naartoe en als je niet komt, krijg je een boete. En we hebben nog een ploeg om de drie grote rondes mee te rijden. We doen overal goed mee, dus we hebben dat statuut nog niet echt nodig."

"Maar", zegt hij. "Het owrdt wel eens tijd om de Tour te ontdekken. En dan moeten we als ploeg een ritzege proberen te halen. Hoeveel ploegen zij er dit jaar niet met lege handen naar huis gegaan? Dan is met één ritzege je Tour al geslaagd."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws