Officieel: INEOS bevestigt komst De Plus, Porte, Pidcock en Martínez

INEOS Grenadiers heeft een flinke slag geslagen op de transfermarkt en heeft daarmee haar team voor volgend seizoen rond. Alles ging al even rond in de wandelgangen, maar nu is het officieel: Laurens De Plus, Richie Porte, Tom Pidcock en Daniel Felípe Martinez rijden volgens seizoen voor het Britse team.

Officieel: INEOS bevestigt komst De Plus, Porte, Pidcock en Martínez
  • Christopher Laporte Christopher Laporte
  • Daniel Felipe Martínez Daniel Felipe Martínez
  • Laurens De Plus Laurens De Plus

"De concurrentie neemt toe en het wordt moeilijker om te winnen", zegt teammanager Dave Brailsford. "We genieten van deze uitdaging en zijn er op gefocust om sterker terug te komen. De renners zelf vorme het hart van elk team en elk van onze nieuwe aanwinsten vormt een belangrijk onderdeel van de evolutie van het team."

Met Tom Pidcock heeft INEOS straks één van de grote Britse talenten in huis. "Het is duidelijk dat Tom één van de meest interessante jonge renners ter wereld is. Hij maakt uit van een nieuw tijdperk van ongelooflijk allround atleten. We zijn getuige van een nieuwe trend in het wielrennen, met een opkomst van jonge rijders met een bredere, multidisciplinaire achtergrond. Tom belichaamt dat echt."

De Plus en Martinez

"We zijn ook blij om een rijder met Laurens zijn capaciteiten aan ons team toe te voegen", zegt Brailsford over De Plus. "We bewonderen zijn vaardigheid en we willen hem ondersteunen om zijn volledige potentieel te ontwikkelen en te bereiken. Zowel individueel als onderdeel van het team."

"Dani houden we al zoveel seizoenen in de gaten", vervolgt hij over Martínez. "Vanaf jonge leeftijd maakte hij indruk op ons en gezien z'n recente uitslagen kan iedereen ook zien waarom. Hij reed een geweldige Dauphiné en met zijn etappewinst in de Tour liet hij nog maar eens zien uit welk hout hij gesneden is."

Oude bekende; Richie Porte

Met Richie Porte haalt Brailsford een oude bekende terug naar het team. "Zijn podiumplek in de Tour bewees maar weer eens dat hij één van de best renners ter wereld is. Als je een competitief team wil samenstellen, kun je Richie maar het beste aan je zijde hebben. We weten van elkaar hoe we werken en hoe we koersen. Met al zijn ervaring heeft Richie veel toe te voegen aan het team. We zijn blij dat hij terug is."

Nieuws
  • Cor Vos