Burgemeester van Roubaix: 'Parijs-Roubaix gaat door!'

Na de Amstel Gold Race hangt ook Parijs-Roubaix aan een zijden draadje vanwege coronaperikelen. Hieronder lees je wat de verschillende belanghebbenden erover te zeggen hebben na overleg tussen organisatie en instanties.
parijs-roubaix

Hauts-de-France, de regio waar Parijs-Roubaix voor het grootste deel doorheen voert, heeft net als Nederland te maken met een grote opleving van het coronavirus. Inmiddels werken ze in Frankrijk met codes als 'superrood' en 'fluweelrood'. Lille en omgeving (waar de stad Roubaix bijhoort) staat inmiddels op fluweelrood - dat klinkt nog wel gezellig, maar is de meest ernstige code.

Het doorgaan van Parijs-Roubaix op zondag 25 oktober is dus een vraagteken, maar Guillaume Delbar, de burgemeester van Roubaix is stellig. "Er komen goede veiligheidsprotocollen. De koers gaat door!" Hij gaat zelfs nog een stapje verder. "Ik kan me deze koers niet voorstellen met lege tribunes op de wielerbaan, al zullen we wel eisen moeten stellen aan het maximum aantal toeschouwers daar."

Andere stakeholders, zoals dat in managementtaal heet, zijn wat minder positief. Zo spreekt de burgemeester van Lille van een zeer zorgelijke gezondheidssituatie en heeft de prefect van de regio ernstige twijfels over het doorgaan van de race. De ASO, organisator van de koers, voerde afgelopen week een informeel overleg met de instanties en is ervan overtuigd, met de ervaring van de Tour op zak, dat het een goed protocol kan overleggen om de koers door te laten gaan, zo meldt de regionale krant Le Voix du Nord.

Laatste nieuws