Wilco Kelderman na aanval op de Etna: 'Het was een rare dag' 

De Sunweb-kopman had goede benen in de Giro-etappe van gisteren. Hier lees je z'n reactie.
wilco kelderman

Voor Sunweb-kopman Wilco Kelderman verliep de rit naar de Etna perfect. Hij viel zelf op drie kilometer van de meet aan en hield ondanks de ferme tegenwind op de vulkaan stand. Hij pakte tien seconden op z'n belangrijkste concurrenten in het algemeen klassement, waarin de Amersfoorter nu vierde staat. Bovendien zag hij Simon Yates en Geraint Thomas erdoorheen zakken - de laatste vanwege een val.

"Het was een rare dag", vatte Kelderman het samen tegen het AD. "Die val van Thomas was echt heel lullig. We reden over van die grote Italiaanse stenen naar beneden en er vielen een paar bidons waar hij overheen viel. De wegen hier op Sicilië zijn echt heel gevaarlijk."

Kelderman overleefde die gevaarlijke wegen op weg naar de Etna zonder problemen en had zelfs zulke goede benen dat hij een aanval plaatste op drie kilometer van de finish. "Ik ging redelijk hard van achteruit en zag dat ik gelijk een groot gat had. Het was niet echt gecontroleerd op de klim, dus het was wachten op het juiste moment. Met die tegenwind zie je ook vaak dat jongens niet willen rijden. Ik heb het juist gespeeld denk ik", analyseert Kelderman.

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws