Wuyts over Van der Poel: 'Heb getwijfeld over hem, maar wat hij nu doet is geruststellend'

Michel Wuyts, Tiesj Benoot en Jan Bakelants waren gisteravond te gast in Extra Time Koers. Het ging natuurlijk over Mathieu van der Poel en hoe hij ervoor staat ten opzichte van Wout van Aert.
Wuyts over Van der Poel: 'Heb getwijfeld over hem, maar wat hij nu doet is geruststellend'

“De slotetappe in de BinckBank Tour wekte nostalgie bij mij op. Daar werd gekoerst zoals het vroeger ging in de jaren ’60 en ’70. Het is gaan van groepje naar groepje, daar even lichtjes van profiteren, maar niet te lang en dan die Muur overkletsen”, steekt Wuyts te loftrompet.

“Ik was blij dat Van der Poel won”, zegt Jan Bakelants wanneer het gaat over de tactische keuzes van Oliver Naesen. Naesen werd eenvoudig tweede, maar sloeg in de achtervolging af en toe een beurtje over. “Maar misschien werd Naesen dan niet tweede, want Colbrelli zat er ook nog bij.”

“Van der Poel durft het aan om te verliezen”, vindt Wuyts. “Dat is de kunst. Dan kun je ook op een formidabele manier winnen. Ik heb wel getwijfeld aan hem dit seizoen. Ik dacht dat hij er net niet ging komen, maar wat hij nu heeft gedaan was geruststellend voor hem.”

Volgens Bakelants beschikt Van der Poel ten opzichte van Wout van Aert over de beste papieren voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Ik kan nu niet zeggen”, vindt Wuyts. “Ik weet niet hoe Van Aert na zijn relatieve rust voor de dag gaat komen, maar gezien zijn klasse hoop ik dat ze elkaar waard zijn.”

“Van Aert zal in orde zijn, maar Van der Poel heeft hier specifiek naar gepiekt”, vindt Bakelants. “Van Aert is al heel lang goed en het is niet verkeerd als er een zekere decompressie optreedt. Hij rijdt al 2,5 maand de pannen van het dak en bij Van der Poel begint dat nu. Het zou ergens logisch zijn dat Van der Poel nu even de bovenhand neemt.”

“Ik vind het knap van Alpecin-Fenix”, zegt Benoot. “Ik denk niet dat het de planning was om op hoogtestage te gaan. Hij schrapt het WK, dat hem zeker niet misstond en nu blijkt dat ze wel gelijk hadden.”

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws