Wilco Kelderman denkt nog niet aan het roze: 'Gewoon vol naar de streep gesprint' 

Kelderman boekte belangrijke tijdwinst op veel klassementsmannen in de negende etappe van de Giro. De geboren Barnevelder reageert.
wilco kelderman

Van de mannen die vooraf klassementsambities hadden voor de Giro kon alleen Jakob Fuglsang in het wiel van Wilco Kelderman blijven. Onder andere Nibali en rozetruidrager Joao Almeida verloren kostbare seconden. Kelderman nadert Almeida tot op 30 seconden in het algemeen klassement. "Maar ik heb niet aan het roze gedacht onderweg. Op de slotklim ben ik in de laatste 400 meter gewoon zo hard mogelijk naar de streep gesprint. Dat ging prima. Het was een lange, zware dag met aan het einde ook nog kou, maar ik had supergoede benen, dus probeerde nog wat tijd te pakken."

De kopman van Team Sunweb was ook vol lof over z'n ploeg. "Aan de voet van de slotklim zaten we nog met acht man in de eerste groep. Dat geeft toch veel vertrouwen. En Jay Hindley was helemaal sterk; hij heeft ook supergoede benen. Ik heb met hem een geweldige helper voor in de bergen. Ik ga de rustdag in met een heel goed gevoel", aldus Kelderman.

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws