Wilco Kelderman niet bang voor spelletjes Nibali: 'Weet niet of ik me ooit zo sterk heb gevoeld als nu' 

De kopman van Team Sunweb sprak op de rustdag en heeft vertrouwen in de rest van de Giro!
wilco kelderman

Hij beleefde een ongekend sterke eerste Giro-week. En Wilco Kelderman had er op de rustdag gisteren alle vertrouwen in die lijn voort te kunnen zetten, zo zei hij tegen het AD. Bang voor de psychologische spelletjes van de gehaaide haai uit Messina, Vincenzo Nibali, is hij dan ook niet. "Iedereen weet dat hij verrassend uit de hoek kan komen, maar ik ben vrij nuchter. Laat hem z'n ding maar doen. Dan doe ik dat ook. Tot dusver gaat dat heel goed. Ik weet niet of ik me ooit al zo sterk heb gevoeld."

Bovendien kan Kelderman bogen op een verrassend sterk team deze Giro. Zondag zaten alle Sunweb-renners nog in de eerste groep aan de voet van de klim en hij heeft met de Australiër Jay Hindley iemand die heel lang mee kan. "Dat heeft bij de rest wel indruk gemaakt denk ik. Iedereen gaat ons vanaf nu in de gaten houden." En inderdaad, Vincenzo Nibali gaf al aan dat Kelderman wat hem betreft de man is om op te letten.

Vandaag gaat de Giro voor Kelderman verder met een heuvelachtige rit naar Tortoreto. De gehele 'werkweek' zijn er nog van die heuvelritten of is het vlak. Op zaterdag wacht er een tijdrit van 34,1 kilometer, waarna er zondag een bergrit met aankomst bergop wacht. Op maandag is er dan weer een rustdag en die kunnen Kelderman en co goed gebruiken, want (als het weer het toelaat) wacht er een enorm zware slotweek.

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws