Peter Sagan na grootse zege: 'Ik heb in stijl gewonnen, showtje opgevoerd' 

Peter de Grote is terug! En niet alleen met z'n benen...
peter sagan

Het wilde maar niet lukken. In de Tour leek het met de vorm niet helemaal goed te zitten en in de Giro werd hij al drie keer tweede - maar leek het met de vorm wat beter te zitten. Het gevolg: 461 dagen zonder zege. Voor iemand van zijn statuur een bijna bizarre situatie.

Maar vandaag was er licht aan het einde van de tunnel. Peter Sagan bewees in de etappe naar Tortoreto inderdaad dat het met de vorm wel goed zit deze Giro. Eindelijk zagen we weer eens de Sagan die we zo graag zien: eentje die altijd koers wil maken. Hij had z'n zinnen duidelijk op deze dag gezet, want hij was bij elke vluchtpoging betrokken. Die met onder andere Filippo Ganna bleek de juiste, al moesten ze er hard voor rijden met Groupama-FDJ en later ook UAE en NTT in de achtervolging.

Van de zes vluchters was Sagan de sterkste. Een mooi nummertje, zo vond hij zelf ook na z'n zege. "Ik heb eindelijk weer eens gewonnen in mijn stijl en een echt showtje opgevoerd. Hoewel er twee van Movistar en twee van Sky in de groep zaten, had ik toch de hele dag het gevoel dat ik het onder controle had. Ik had echt heel goede benen." Dat hij goede benen had, bewijzen de cijfers ook wel die je hieronder ziet. Inderdaad een mooi showtje, Peter!

  • Peter Sagan

Laatste nieuws