Tankink over emotionele Cavendish: 'Het zegt veel over zo'n ploeg'

Het was een opvallend beeld na Gent-Wevelgem. Een emotionele Mark Cavendish vertelde voor de camera's dat hij misschien zijn laatste koers had gereden. Gisteravond werd het voorval nog eens besproken in Vive le Vélo - Leve de Ronde.

Tankink over emotionele Cavendish: 'Het zegt veel over zo'n ploeg'
  • Bahrain McLaren Bahrain McLaren
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

“Het was zo onaangekondigd, dit hele verhaal”, opent Bram Tankink. “Hij heeft al heel lang geen echte massasprint gereden.”

“Ik kan natuurlijk niet vanuit hen spreken, maar vanuit mijn vorige functie (persverantwoordelijke bij Trek, red.). Dat zou bij ons wel anders verlopen zijn”, zegt Elke Weylandt. “We weten niet wat daar achter de schermen aan de hand is, maar ik vond het intriest. Zo’n coureur die daar in de mixed zone in tranen uitbarst. Hij wist zelfs blijkbaar niet of het zijn laatste wedstrijd was geweest. Zonde, zonde.”

“Het zegt veel over zo’n ploeg”, vindt Tankink. “Dat zou bij jullie nooit voorgevallen zijn en bij andere ploegen ook niet. Dat kan niet en het loopt niet lekker.”

“Er zal wel iets verkeerd zitten”, vindt Peter van Petegem.

Presentator Karl Vannieuwkerke oppert dat men bij Bahrain-McLaren misschien niet helemaal tevreden is over Cavendish. “Dat neemt niet weg dat je op een nette manier kunt communiceren, zelfs wanneer een renner onderpresteert ten opzichte van de verwachtingen. Geef mensen ook de kans om in schoonheid te stoppen.”

Nieuws
  • Cor Vos