Sterk Jumbo-Visma gaat met Tom Dumoulin en Primoz Roglic voor eindwinst in Vuelta

Net als in de Tour de France trekt Jumbo-Visma met de tandem Tom Dumoulin en Primoz Roglic naar de Vuelta. Het doel is hetzelfde als in Frankrijk: eindwinst. Gedurende de Vuelta bepaalt men wie de kopman gaat zijn.
Sterk Jumbo-Visma gaat met Tom Dumoulin en Primoz Roglic voor eindwinst in Vuelta

Met Primoz Roglic heeft Jumbo-Visma de eindwinnaar van vorig jaar en de nummer twee van de afgelopen Tour de France in de gelederen. Toch is het geen uitgemaakte zaak dat de Sloveen kopman is. Dat bepaalt de ploeg pas tijdens de Tour. "Gedurende de Vuelta wordt duidelijk wiens kaart we trekken. Ons team staat met twee favorieten voor eindwinst aan de start, waarvan er eentje de winnaar van vorig jaar is", legt ploegleider Grischa Niermann uit. "Dat zorgt ervoor dat andere ploegen naar ons zullen kijken. Daar zijn we ons van bewust. We moeten met een goed plan komen om tot een goede prestatie te komen. Ik denk dat we een heel sterke ploeg hebben met twee absolute speerpunten. De andere jongens kunnen Primoz en Tom optimaal ondersteunen. Jonas Vingegaard staat voor het eerst aan de start van een grote ronde. Dit past goed in zijn ontwikkeling. Hij gaat naar alle waarschijnlijkheid veel werk moeten verrichten, maar dat is een goed leerproces."

Pittige Vuelta

Niermann verwacht een pittige Vuelta: "De eerste drie etappes zijn drie bergritten. Op dat moment moeten we er meteen staan. Daarna volgt spoedig de zesde etappe. Dat is in mijn ogen toch wel de Koninginnenrit, gezien de finish op de Col du Tourmalet. Natuurlijk volgen er nog zware etappes, maar het zwaartepunt van de Vuelta ligt naar mijn mening in de eerste week."

Roglic en Dumoulin krijgen drie ploegmaats mee die er in de Tour de France ook bij waren; Robert Gesink, George Bennett en Sepp Kuss.

Vueltaselectie Jumbo Visma

Primoz Roglic

Tom Dumoulin

Lennard Hofstede

Jonas Vingegaard

George Bennett

Paul Martens

Robert Gesink

Sepp Kuss

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin
  • Primož Roglič

Laatste nieuws