Wilco Kelderman na Giro-tijdrit: 'Er gaat nog met minuten gegooid worden, begint nu pas echt' 

Na z'n puike tijdrit blikt Wilco Kelderman terug en kijkt hij vooruit.

wilco kelderman
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Wilco Kelderman zette met een negende tijd een prima prestatie neer in de tweede tijdrit van deze Giro. De Barnevelder verloor weliswaar 16 seconden op rozetruidrager Joao Almeida, maar hij pakte ook veel tijd op mannen als Vincenzo Nibali. Al met al was hij dus wel tevreden, al gaat het nooit gemakkelijk in een tijdrit, zo vertelde de Sunweb-kopman aan de NOS.

"Pfff, voor jullie zag het er misschien zo uit, maar er gebeurt altijd zoveel in tijdritten. Met die steile klimmetjes erin was het lastig indelen vandaag. En m'n radio viel ook nog uit op het laatst. Er gebeurt altijd zo veel in een tijdrit, in je hoofd en op de weg. maar al met al reed ik een heel goede tijdrit."

De grote vraag is: kan de jonge Joao Almeida het allemaal bolwerken in het hooggebergte straks? Kelderman is al wel vast onder de indruk van de Portugees. "Hij rijdt hier al twee weken heel sterk in de rondte en dat op zo'n leeftijd. Dat is al straf. We gaan in de komende ritten zien hoe het gaat. Die laatste week is nog zo lastig. Er gaat nog met minuten gegooid worden. Eigenlijk begint het nu pas echt", aldus Kelderman.