Mathieu van der Poel: 'Volgend seizoen combinatie Tour de France/Olympische Spelen' 

Dit belooft wat. We kunnen bijna niet wachten tot het zover is!

mathieu van der poel

We zijn nog maar nauwelijks bijgekomen van die heerlijke sprint waarmee hij Wout van Aert erop legde in de Ronde van Vlaanderen of we kunnen alweer vooruitkijken. En wat we in de toekomst zien bevalt ons, want Mathieu van der Poel liet alvast zijn licht schijnen over het volgende, hopelijk normaal verlopende, wielerseizoen.

De Nederlands kampioen barst van de ambitie en zijn ploeg mag vanwege de hoge klassering in de Europe Tour zo goed als zeker starten in de Tour. 1 + 1 = 2? "Normaal gezien wel; ik zal starten in de Tour de France. Daarna ga ik ook naar de Spelen. Dus het zal voor mij een combinatie Tour/Spelen worden. Dat is niet eenvoudig en zal een hele puzzel worden, maar we gaan er wel voor."

Na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen zal Mathieu van der Poel het wegseizoen aanstaande woensdag afsluiten in de Driedaagse Brugge-De Panne (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden een eendagswedstrijd). Na een rust/trainingsperiode begint hij op 12 december in de Scheldecross nabij Antwerpen aan het verldritseizoen.