Wilco Kelderman bijna in het roze: 'Voel me supersterk, dat geeft veel vertrouwen'

We willen het niet jinxen, maar het roze ligt binnen handbereik voor de Sunweb-kopman...
wilco kelderman

Gisteren speelde zich op weeg naar de aankomst bergop in Piancavallo speelde zich een secondenspel af: zou Wilco Kelderman het roze nu al kunnen grijpen? Dankzij een op karakter rijdende Joao Almeida lukte het nét niet, maar de Barnevelder kwam wel tot op 15 seconden in het algemeen klassement en tankte bovendien vertrouwen. "Ik voel mij supersterk en dat geeft veel vertrouwen."

Niet alleen Kelderman was goed; zijn hele ploeg, en dan met name Jai Hindley, hadden het op de heupen. Kelderman stak dan ook als een ware kopman de loftrompet. "Het was echt niet normaal vandaag. We reden de hele dag en iedereen was super. Vooral Jai natuurlijk. Jammer genoeg was het net niet genoeg om het roze te pakken, maar als je ziet wat voor koers we rijden, dan was het gewoon super."

Kelderman krijgt in principe (corona en weer kunnen nog nog roet in het eten gooien) na de rustdag van vandaag nog genoeg kansen om de 15 seconden op de jonge Portugees goed te maken. "Het wordt nog heel lastig meet allemaal etappes die langer zijn dan 200 kilometer en ook veel aankomsten bergop. Er gaat nog zoveel gebeuren; er gaat nog met minuten gesmeten worden."

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws