F1-coureur Bottas is kritisch op verdeling prijzengeld Ronde van Vlaanderen en komt met rekensom

De Finse Formule 1-coureur Valtteri Bottas lijkt een wielerfan te zijn. De ploeggenoot van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton is echter wel een kritisch volger. Hij snapt niet waarom het prijzengeld tussen mannen en vrouwen zo verschilt en hij komt met een rekensom.
F1-coureur Bottas is kritisch op verdeling prijzengeld Ronde van Vlaanderen en komt met rekensom

Bottas heeft sinds begin dit jaar een relatie met de Australische Canyon-SRAM renster Tiffany Cromwell, wat zijn interesse in de wielersport wel zal verklaren. Hij neemt het op Twitter ook op voor het vrouwenwielrennen. Het verschil in prijzengeld tussen de mannen- en vrouwenwedstrijd blijft namelijk wel een dingetje. Waar Mathieu van der Poel €20.000,- mag bijschrijven voor winst in de Ronde, moet Chantal van den Broek-Blaak het met €1.395,- doen. Een behoorlijk verschil. Vorig jaar liet Alberto Bettiol zich al eens kritisch uit over dat grote verschil.

Het verschil wekt ook verbazing bij Bottas, die met een rekensom komt. Van der Poel krijgt als winnaar zo'n €82,- per gereden kilometer, terwijl Van den Broek-Blaak het met ruwweg een tientje de kilometer moet doen, volgens de berekening van de Fin. "Het gaat niet om het geld, maar om de gelijkheid", vindt Bottas. "Werken mannen en vrouwen niet even hard om te proberen deze wedstrijd te winnen?", vraagt hij zich af.

Laatste nieuws