Alberto Bettiol koopt bijzonder cadeau van prijzengeld Ronde van Vlaanderen

Het was dé verrassing van dit voorjaar: Alberto Bettiol won de Ronde van Vlaanderen. Van het prijzengeld, €20.000, kocht hij iets niet alledaags, vertelde hij aan La Gazetta dello Sport.
Bettiol

Zijn overwinning in de Ronde is Bettiol niet naar het hoofd gestegen, zo tekent de Italiaanse sportkrant op. Van het prijzengeld kocht hij een setje velgen voor zijn auto. De echte prijs vond hij in het zelfvertrouwen dat de zege hem schonk.

"Geld heeft effect, maar je moet er niet teveel aan denken. Als je alleen maar kijkt hoeveel je verdient, stap je misschien niet eens op de fiets. Ik wil m'n hoofd vrijhouden, want zo reed ik ook naar mijn overwinning. Je wint met je hoofd. En daar komt bij dat je als renner geld verdient met je contract, niet met prijzengeld. Het prijzengeld is erg laag. Het cadeautje aan mezelf na die zege? Ik heb nieuwe velgen op m'n auto gezet, die kostten €500,-."

Bettiol gaat ook nog in op het lage prijzengeld voor dames: "Marta Bastianelli (de winnares bij de dames, red.) won slechts €1265,-. Onrechtvaardig, want ze knokte er net zo hard voor als, zo niet harder."

"Het belangrijkste voor mij is zelfvertrouwen. Ik weet nu dat ik me met de besten in de wereld kan meten. Volgend seizoen hoop ik de regelmaat, die ik tot nu toe niet had, te vinden", sluit Bettiol af.

  • Alberto Bettiol

Laatste nieuws