🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op 'fietsen' tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

koppenberg

De toertocht van de Ronde van Vlaanderen is fantastisch om mee te maken. Zelfs dan staan er veel mensen langs de kant van de weg om je aan te moedigen. Als je de klimmetjes oprijdt en aangemoedigd door de koerszotte Vlamingen, waan je je even prof.

Haaghoek en Koppenberg

Maar er zijn een paar momentjes waarop het ook even minder genieten is. Op de Haaghoek bijvoorbeeld, waar je in dalende lijn over de kasseien als in een wasmachine door elkaar heen wordt geschud.

En op de Koppenberg is het ook even balen. Al heb je je er al van tevoren op ingesteld: hier kun je in de toertocht niet omhoog fietsen; het is in de file wachten tot je omhoog mag lopen.

Vloekend en tierend

Dat accepteert zo'n 95 procent van de deelnemers. Die andere 5 procent probeert koste wat het kost in de pedalen te blijven.

Ze banen zich vloekend en tierend gefrustreerd een weg naar boven om uiteindelijk toch hun lot te moeten accepteren: vallen. Het levert werkelijk waar schitterende beelden op in een filmpje dat Sporza op Twitter zette...

Toertocht Ronde van Vlaanderen

De toertocht van de Ronde van Vlaanderen wordt altijd de zaterdag voorafgaand aan de koers van de heren en dames gereden - morgen dus.

Zoals je wellicht aan de ietwat gedateerde kledij van de renners en rensters in het filmpje kunt zien, zijn de beelden hierboven niet van gisteren, maar van een eerdere editie. Dat maakt de beelden er niet minder fijn om!

Beeld: Sporza | Video: Sporza

Pelotonpraat
  • Sporza
  • Sporza