Para-atlete die werd aangereden tijdens Ronde van Vlaanderen krijgt steun van Mathieu van der Poel

De afgelopen Ronde van Vlaanderen werd de jonge Anke Sneyers aangereden. Mathieu van der Poel schoot op mooie wijze de para-atlete te hulp. 

mathieu van der poel close-up

Misschien weet je het nog wel, tijdens de afgelopen Ronde van Vlaanderen, toen Mathieu van der Poel op weg was naar zijn derde zege, was er een aanrijding met een toeschouwer. Dat bleek naderhand de 22-jarige Anke Sneyers te zijn, een atlete met een beperking die zich wilde plaatsen voor de Paralympische Spelen in Parijs.

Gebroken sleutelbeen en hoofdletsel

Op de top van de Hotond moest een renner uitwijken voor een andere toeschouwer die niet oplette en Sneyers werd het kind van de rekening. Ze liep bij die aanrijding een gebroken sleutelbeen en hoofdletsel op. Door de lange revalidatie viel haar paralympische droom in duigen.

Sneyers komt vanwege allerlei ingewikkelde Vlaamse regelingen ook niet in aanmerking voor topsportsubsidies. De atlete, die actief is als sprinter en verspringster op de atletiekbaan, moet daarom alles zelf bekostigen, zo meldt Het Nieuwsblad.

Regenboogtrui Mathieu van der Poel

En daar begint gek genoeg het goede nieuws. Via de broer van Anke, die werkzaam is bij Alpecin-Deceuninck stelde Mathieu van der Poel namelijk een gesigneerde regenboogtrui beschikbaar en dat leverde ruim 2000 euro op bij een veiling.

Daarmee kan Sneyers de komende tijd weer vooruit. De olympische droom van Mathieu van der Poel komt mogelijk en hopelijk komende zomer al uit in Parijs, maar laten we hopen dat, met een beetje hulp van MVDP, die van Anke over vier jaar in Los Angeles werkelijkheid wordt!