Giro | Kelderman en Sunweb proberen het even, maar slotklim niet steil genoeg

De bergetappe naar Madonna di Campiglio baarde een muis, zoals dat zo mooi heet in wielerjargon.
wilco kelderman

Heel even probeerde Sunweb het, maar Joao Almeida gaf geen krimp in de zeventiende etappe van de Giro die naar ski-oord Madonna di Campiglio voerde. Halverwege de klim zette Keldermans meesterknecht Jai Hindley even aan; de kopman van Sunweb sprong even later naar z'n Australische ploeggenoot toe.

Maar helaas reageerde rozetruidrager Almeida gezwind. De rest van de klim hield iedereen z'n kruit droog. Simpelweg omdat de klim met een gemiddelde van iets meer dan 5% niet steil genoeg was om het verschil te maken. Het positieve nieuws vanuit Nederlands perspectief is dat volgens bronnen bij de Italiaanse omroep RAI de etappe van morgen over de Stelvio gaat. Het zou daar morgen droog zijn en op de top is het rond de vier graden.

De andere bergetappe, die van zaterdag met aankomst in Sestriere, moet wel hertekend worden, omdat de Franse autoriteiten een passage door Frankrijk niet toestaan en de doorkomst over de hoog gelegen Col Agnel dus niet door kan gaan. Al met al doet Kelderman er het beste aan morgen zijn uiterste best te doen om Almeida uit het roze te rijden. Gezien de zwaarte - eerst de Stelvio, dan dalen naar Bormio en meteen weer klimmen naar Lagho di Cancano - liggen er zeker mogelijkheden.

Vandaag ging de etappezege naar Ben O'Connor van NTT, die de sterkste was van de vlucht van de dag. De Australiër werd gisteren al tweede. Hij heeft nog geen contract voor volgend seizoen, maar dat moet na deze twee sterke dagen op rij wel goedkomen..

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws