Roze Wilco Kelderman: 'Had Hindley graag bij me gehad, maar ploeg besliste anders' 

Hij heeft het roze te pakken, is dus blij, maar laat zich ook nog wel even uit over de ploegentactiek..
wilco kelderman

Wat een dag was het voor Wilco Kelderman. Hij pakte in de Giro-etappe naar Lagho di Cancano, via de Stelvio, de roze trui. Dat ging niet zonder slag of stoot; er was genoeg om na afloop over na te praten. Dat deed Kelderman op de persconferentie van de rozetruidrager na de etappe (AD-journalist Daan Hakkenberg twitterde erover). Over missie 1 was niet veel te doen. "We moesten Almeida lossen op de Stelvio en dat lukte."

Daarna kreeg Kelderman het zelf zwaar met het tempo van INEOS (Rohan Dennis) in dienst van Tao Geoghegan Hart. De ploegleiding van Team Sunweb besloot tot onvrede van Kelderman zijn ploeggenoot Jai Hindley niet op 'm te laten wachten "Jai kon de mannen van INEOS volgen, maar ik had hem graag bij me gehad om me terug te brengen. Het team heeft anders besloten. Daarna heb ik zo hard gevochten als ik kon."

Het mondde uit in het roze, met 12 seconden voorsprong op z'n jonge ploeggenoot Hindley. Die leiderstrui betekent veel voor Kelderman, zo vertelde hij. "Na zoveel ongeluk met al die gebroken botten enzo doet dit me heel veel. Het heeft zoveel energie gekost om terug te komen."

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws