Vuelta | Jonge Nederlander Thymen Arensman komt net tekort, Tim Wellens wint

Toch nog Nederlands succes vandaag? Nee, maar toch een knappe prestatie van de jonge Sunweb-Nederlander Thymen Arensman.
thymen arensman

De vijfde etappe van de Vuelta werd een prooi voor de Belg Tim Wellens, maar wat was de pas 20-jarige Thymen Arensman er dichtbij om deze wielerdag vanuit Nederlands, en toch ook wel vanuit Sunweb-perspectief, toch nog een beetje een succes te laten worden.

De winnende Belg en Arensman waren samen met Guillaume Martin vooruit na een bewogen dag in de Vuelta - onder andere Sepp Kuss zat eerder op de dag mee vooruit. Op zo'n 1500 meter van de meet anticipeerde Arensman op de steile aankomststrook en koos voor de aanval. Martin moest in eerste instantie passen en ook Wellens zat niet meteen op het wiel. Maar de Belg en even later ook de Fransman kwamen uiteindelijk wel terug.

Op het steile stuk was het beste eraf bij Arensman; Wellens was de sterkste en won voor Guillaume Martin. In het peloton was nog even wat rumoer na een valpartij waarbij Dan Martin betrokken was, maar dat gebeurde in de laatste 3 kilometer, dus alle klassementsmannen kregen uiteindelijk dezelfde tijd - behalve Roglic overigens, die nog een paar seconden pakte op zijn concurrenten.

De top 10 van de dag

  • Thymen Arensman

Laatste nieuws