Wilco Kelderman: 'Heb me niet altijd gesteund gevoeld door ploeg' 

Kelderman is eerlijk over zichzelf, maar ook over de steun van zijn ploeg deze Giro.
wilco kelderman

Het had zo mooi kunnen zijn deze Giro, maar een supersterke Rohan Dennis gooide gisteren en in de etappe over de Stelvio roet in het eten voor wat betreft de roze droom van Wilco Kelderman. Of viel ook zijn eigen ploeg Team Sunweb, waar Kelderman aan het einde van dit seizoen vertrekt, iets te verwijten? Kelderman, ook eerlijk over z'n eigen mogtelijkheden de laatste dagen, liet zich er gisteren na de etappe over uit tegenover de NOS.

"Ik weet niet of 't het verschil had gemaakt, maar ik heb me niet altijd genoeg gesteund gevoeld door de ploeg. Mogelijkerwijs was het gat dan kleiner geweest richting de tijdrit. Maar Jai (Hindley) was ook heel goed en die kan hier nu gewoon de Giro winnen; dat is ook heel tof voor de ploeg natuurlijk", laat Kelderman zich nog enigszins diplomatiek uit.

Over de rit naar Sestriere was de Barnevelder duidelijk. "Ik heb verloren van twee die beter zijn. Het is zoals het is. Ik heb ervoor gevochten en moet hier tevreden over zijn. Je laat niet toe in je hoofd dat die andere twee beter zijn, maar in je achterhoofd weet je het wel na die rit over de Stelvio. INEOS was supersterk; niemand kon volgen behalve Jai. Op een gegeven heb ik geschakeld naar die podiumplek, want mezelf leegrijden in het dal tegen Dennis en dan uiteindelijk vijfde worden is ook niks. Nu ga ik vol voor het podium."

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws