Volgens Zeeman gaat het beter met Dumoulin: 'Vuelta goede investering'

Tom Dumoulin kon al snel zijn klassementsambities in de Vuelta opbergen, maar ondanks dat heeft de Vuelta rijden wel nut voor hem. Hij verrichte al berenwerk voor Primoz Roglic en ook voor z'n eigen fysiek is het goed. Dat vertelt Merijn Zeeman aan het AD.
Volgens Zeeman gaat het beter met Dumoulin: 'Vuelta goede investering'

Dumoulin verloor de tweede dag al meer dan 8 minuten op de concurrentie en kan een goed klassement logischerwijs vergeten. Gisteren reed hij echter buiten beeld Primoz Roglic, die tijd verloor door gehannes met een regenjack, weer terug naar de groep der favorieten. Volgens de ploegleiding is het ook duidelijk. Tom Dumoulin gaat niet naar huis.

"De inschatting is nu dat het weer beter gaat met hem," zegt sportief directeur Merijn Zeeman uit aan het AD,"Bovendien is het belangrijk om onderdeel van dit team te blijven. We zijn bezig met een proces, we willen in alle wedstrijden waar we starten winnen. Dat doe je ook door een hecht collectief te zijn. Tom is nieuw bij de ploeg en alle koersen om elkaar te leren kennen zijn meegenomen. Automatismen inslijpen, de manier van koersen."

Daarnaast is de Vuelta volgens Zeeman, die vertelt niet verrast te zijn dat Dumoulin niet meekan in het klassement ("de voorbereiding is verre van ideaal geweest"), meteen ook een goede training. "Richting de winter en het komende wielerjaar 2021 is het een goede investering om hier te blijven. Dat vond Tom zelf ook verstandig."

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws