Titelverdediger Pogacar: 'Had liever iets meer aankomsten bergop gezien'

Tadej Pogacar is blij met het parkoers van de Tour de France volgend jaar, dat hij als klassiek omschrijft. Toch vertelt de titelverdediger dat hij liever wat meer aankomsten bergop had gewild.

Titelverdediger Pogacar: 'Had liever iets meer aankomsten bergop gezien'
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

"Ik vind het een interessant parkoers", vertelt de Sloveen. "De start in Bretagne zal wel voor een klein beetje stress zorgen. Ik denk dat de eerste tijdrit me wel ligt. Het lijkt vrij vlak, maar het zal wel een beetje glooiend zijn. Al heb ik de etappeprofielen nog niet echt gezien."

"Het gaat een opwindende eerste week worden", vervolgt hij. "Je moet wel rekening houden met slecht weer en waaiers. Dat zal zwaar worden. Vervolgens gaan we naar de Alpen voor een paar zware ritten en twee keer de Ventoux op één dag gaat legendarisch worden. De paar aankomsten bergop, zoals op Tignes, gaan ook zwaar worden. En je ziet in een paar ritten gewoon meer dan 4.500 hoogtemeters. Reken maar dat het een uitdagende en en zware koers wordt de eerste week."

'Renners maken de koers zwaar'

Vervolgens trekt het peloton naar de Pyreneeën en Pogacar kijkt daar naar uit. "Ik hou van de Pyreneeën en heb daar dit jaar genoten. Voor volgend jaar hoop ik op iets soortgelijks, omdat die ritten gewoon zwaar zijn. De etappe in Andorra gaat mooi worden voor de tv-kijkerrs. Ik heb vorig jaar in de Vuelta gekoerst in Andorra en denk dat het zwaar gaat worden. We sluiten de Tour weer af met een tijdrit. Die is wel weer vlak en niet al te technisch denk ik. Maar het is, net als dit jaar, wel weer de twintigste etappe... Ik denk dat het een leuke Tour gaat worden. Een klassieke Tour, maar ik had liever iets meer aankomsten bergop gezien. Toch zal het denk ik niet veel uitmaken, want het zijn de renners die de koers zwaar maken."