Vuelta | Thymen Arensman na ontsnapping: 'M'n benen explodeerden, maar super dat ik er weer bijzat'  

De Nederlandse revelatie van deze Vuelta is Thymen Arensman. Gisteren zat hij andermaal in de vlucht van de dag. De jonge Nederlander reageert.

thymen arensman
  • Afbeelding van Thymen Arensman Thymen Arensman

Sunweb-ploegleider Marc Reef zei het voor de start van de veertiende al tijdens de teambespreking in de bus: deze rit leende zich door de heuvelachtige start voor een vluchtgroep met sterke renners die nog wat in de tank hebben. Dat bleek. We noteerden de namen van onder andere Tim Wellen, Michael Woods, Marc Soler en Dylan van Baarle. Stuk voor stuk wereldtoppers, gehard in het rondewerk.

Maar er zat ook wéér iemand bij voor wie dat (nog) niet geldt: de pas 20-jarige Thymen Arensman, voor wie het - uiteraard - z'n eerste grote ronde is. Hij reed een goede tijdrit (15e) en zat al eerder in ontsnappingen, hij werd zelfs derde in een etappe. Gisteren werd het een zesde plek.

"Ik hoopte natuurlijk te winnen, maar er zaten eigenlijk alleen maar wereldtoppers in het groepje dus ik wist dat het moeilijk zou worden. Het is m'n eerste grote ronde, dus ik was alweer blij erbij te zitten. Om van zulke jongens te kunnen winnen, heb ik nog een paar jaartjes ervaring nodig, denk ik. Maar ik zit er op m'n 20e al dichtbij en daar ben ik blij mee. Op het slotklimmetje kon ik helaas niet meer mee; m'n benen explodeerden gewoon", zei de jonge Nederlander na afloop tegen de verzamelde pers.