Knaven: 'Het is nu de uitdaging om Roglic en Pogacar te kloppen volgend jaar'

INEOS Grenadiers domineerde de afgelopen Giro, maar niet op de manier die men van ze gewend was. Ze trokken veelvuldig in de aanval en oogsten daarmee succes en bewondering. Gaat dit voor een kentering zorgen in de manier van koersen bij de Britten? Ploegleider Servais Knaven wil zover nog niet gaan, vertelt hij aan Wieler Revue.

Knaven: 'Het is nu de uitdaging om Roglic en Pogacar te kloppen volgend jaar'
  • INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers

Volgens Knaven gooit de Giro-winst van Tao Geoghegan Hart de hiërarchie bij het team niet omver, maar het is wel duidelijk dat ze meerdere ijzers in het vuur hebben. "Je kunt een grote ronde winnen op de manier zoals we altijd gedaan hebben, maar het kan ook op een andere manier. Dat is nu al twee keer zo gebeurd in de Giro. Dat er iemand, ondanks dat hij op grote achterstand staat toch nog wint", doelt Knaven niet alleen op de winst van Tao Geoghegan Hart dit jaar, maar ook die van Froome in 2018. "We moeten deze winter maar eens kijken hoe we dat volgend jaar gaan aanpakken. Er zijn heel veel kandidaat-winnaars binnen de ploeg en er is niet echt iemand die er heel erg bovenuit steekt. De manier waarop Tao het gedaan heeft werkt ook blijkbaar. In de emotie roep je misschien wel wat sneller dat we altijd zo moeten koersen, maar door altijd zo te koersen ga je niet altijd winnen."

"Dat is ook het mooie aan wielrennen", vervolgt hij. "Alles heeft z’n houdbaarheidsdatum. Je kunt niet elk jaar hetzelfde doen en denken dat je dan wint. Uiteindelijk moet je toch ook de beste renner in huis hebben om de Tour te winnen. Maar het is wel mooi te zien dat het ook op deze manier werkt, zeker binnen onze ploeg. We hebben het altijd op een bepaalde manier gedaan en dat werkt niet altijd. Kijk ook maar naar Jumbo-Visma in de Tour. Je kunt niet alles zo kopiëren en hopen dat het werkt."

"Maar nogmaals, dat is het mooie aan wielrennen en ik verwacht wel dat we een ander soort wielrennen gaan zien. Je hebt ook een ander type coureur dat wint. Kijk naar een Pogacar en Roglic, dat zijn niet de pure klimmers wanneer je die vergelijkt met Bernal of Froome. Of het nou inspanningen van 30 seconden of 40 minuten zijn, ze kunnen het en het zijn jongens waar je heel moeilijk tijd op kunt pakken. Dat geeft wel stof tot nadenken, maar dat is alleen maar een mooie uitdaging voor iedereen. Net als dat het een mooie uitdaging was om Sky te kloppen de afgelopen jaren is het nu de uitdaging om Roglic en Pogacar te kloppen volgend jaar."

Nieuws
  • Cor Vos