UCI bevestigt: Dylan Groenewegen geschorst tot 7 mei 2021

Dylan Groenewegen wordt, naar aanleiding van de valpartij van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen dit jaar, voor 9 maanden geschorst. De UCI bevestigt in een statement dat de schorsing ingaat vanaf het moment van het incident. Dat betekent dat Groenewegen tot 7 mei niet in actie mag komen.
UCI bevestigt: Dylan Groenewegen geschorst tot 7 mei 2021

Vorige week ging het gerucht al dat Groenewegen 9 maanden aan de kant moest staan en dat nieuws wordt nu bevestigd door de UCI. In de eerste etappe van de Ronde van Polen dit jaar ging het compleet fout in de eindsprint. Groenewegen week van z'n lijn en stuurde zo Fabio Jakobsen de hekken in. Jakobsen raakte daarbij zwaargewond en werd enige tijd in coma gehouden. Inmiddels is Jakobsen weer herstellende en is het de verwachting dat hij over een paar weken weer rustig mag beginnen met trainen.

De UCI vertelt in haar statement dat Groenewegen erkende van zijn lijn te zijn afgeweken en een overtreding van de reglementen had begaan. De sprinter van Jumbo-Visma aanvaardde de schorsing tot 7 mei 2021, wat overeenkomt met een periode van 9 maanden vanaf het moment van het incident. Daarnaast gaf Groenewegen ook aan om deel te nemen aan een aantal evenementen die ten goede komen van de wielergemeenschap, zo meldt de UCI.

  • Dylan Groenewegen

Laatste nieuws