Groenewegen: 'Hoop dat dit een wijze les is voor elke sprinter'

Dylan Groenewegen heeft gereageerd op het feit dat hij voor 9 maanden wordt geschorst naar aanleiding van de crash met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen dit jaar. De Amsterdammer accepteert zijn schorsing en noemt het moment voor altijd een zwarte bladzijde in zijn carrière.
Groenewegen: 'Hoop dat dit een wijze les is voor elke sprinter'

"De valpartij in de eerste etappe van de Ronde van Polen zal voor altijd een zwarte bladzijde in mijn carrière blijven" vertelt Groenewegen op de website van zijn team Jumbo-Visma. "Tijdens de sprint ben ik van mijn lijn afgeweken. Dat spijt me, want ik wil een faire sprinter zijn. De gevolgen waren heel ongelukkig en ernstig. Daar ben ik mij zeer bewust van en hoop dat dit voor elke sprinter een wijze les is. Ik volg het nieuws van Fabio's herstel op de voet. Ik kan alleen maar hopen dat hij op een dag weer volledig zal kunnen terugkeren. Door de disciplinaire zaak met de UCI af te ronden wordt duidelijkheid gecreëerd en dat stelt mij in de gelegenheid weer vooruit te kijken. Daar ben ik blij om, ook al is 7 mei nog ver weg. Ik prijs me gelukkig met de steun die ik daarbij krijg van Team Jumbo-Visma, mijn familie en vrienden. Samen zullen we zowel mentaal als fysiek naar die dag toewerken."

Ook Richard Plugge, directeur van het team, reageert: "Het was een valpartij waarbij de ernst van de gevolgen niet was te overzien. Nu de disciplinaire zaak is afgerond, kunnen we weer vooruit gaan kijken. We zullen dat samen met Dylan oppakken. We zijn opgelucht dat er nu perspectief en duidelijkheid is. Dat wensen we ook Fabio Jakobsen toe. De bemoedigende berichten over zijn herstel doen ons goed."

  • Fabio Jakobsen
  • Dylan Groenewegen

Laatste nieuws