Filippo Ganna gaat zich komend seizoen ook richten op de kasseienklassiekers

Eén van dé renners van 2020 blikt vooruit naar wat hij in 2021 gaat doen.
filippo ganna

Filippo Ganna werd onlangs geveld door het coronavirus, maar dat weerhield de Italiaanse wereldkampioen er niet van een licht te laten schijnen over wat hij voor het volgende seizoen van plan en hoe hij 2020 beleefde. Tegen Sky Sports zei hij uiteraard dat z'n wereldtitel tijdrijden en de Giro een hoogtepunt voor 'm waren. Met de ronde door z'n eigen land deed 'm veel.

"Het was fantastisch om meteen het roze aan te trekken in Palermo. Ik kreeg zoveel warmte van de mensen langs de weg, ook al waren dat er door corona veel minder dan normaal. Ik hoop dat er door mij weer mensen van wielrennen gaan houden in Italië, want de sport is hier misschien een beetje in vergetelheid geraakt de afgelopen jaren."

Met Ganna hebben de Italianen er nu in ieder geval weer een wereldtopper bij. En niet alleen in het tijdrijden, maar de renner van INEOS wil zich ook in het voorjaar al doen gelden, zo vertelde hij. "De Olympische Spelen zijn met de tijdrit op de weg en de achtervolging op de baan natuurlijk een groot doel, maar ik wil me ook graag mengen in klassiekers als Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix komend seizoen." Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn gewaarschuwd...

Laatste nieuws