Peter Sagan: 'De Giro is veel leuker dan de Tour de France' 

Peter Sagan over de Giro vs. Tour, het komende seizoen en z'n zoontje Marlon.
peter sagan

Peter Sagan beleefde een moeilijk seizoen, maar stond er in de Giro eindelijk echt met een schitterende etappezege in de rit naar Tortoreto, waarin hij vanuit de vluchtgroep met zijn medevluchters én het peloton afrekende na een heerlijke solo. Op de Italiaanse wielerwebsite TuttoBiciWeb zegt Sagan in een interview dat hij het naar z'n zin had in de allereerste Giro die hij reed.

"Het was mooi in de Giro. Vergeleken met de Tour is het veel leuker, er is minde 'gedoe' en stress in de Giro. In een normaal seizoen was het waarschijnlijk nog leuker geweest, maar nu werd ik bij het rijden door Veneto ook wel een beetje emotioneel. Dat was de streek waar ik de eerste jaren van mijn carrière doorbracht. Een heel mooie streek. Sowieso is Italië een heel mooi land."

Komt Sagan er komend seizoen dan ook terug voor zijn tweede Giro? "Dat hoop ik wel, maar we hebben met met de ploeg nog niet over mijn programma gehad. Nu was de Tour en de Giro combineren heel zwaar omdat ze zo vlak na elkaar zaten, maar in een normaal seizoen is het veel makkelijker."

Maar ook met de Tour is Sagan nog niet klaar. "Afgelopen Tour lukte het niet om de groene trui te winnen, maar ik ben nog zeker niet klaar met het groen. Als alles volgens plan gaat, reis ik ook naar Tokio af voor de Olympische Spelen. Maar de wedstrijd die ik komend seizoen het liefst win is Milaan-Sanremo. Die ontbreekt nog op mijn erelijst."

Naast zijn wielerleven heeft Sagan het in het interview met de Italianen ook over zijn persoonlijke leven en dan met name zijn zoontje Marlon van drie jaar oud. Alhoewel het fietsende leven en het persoonlijke leven al mengen. "Hij zit al op de fiets, haha. Zelf fietste ik pas op mijn zesde... Tijdens de lockdown kon ik veel tijd met hem doorbrengen, maar helaas kan dat tijdens de wedstrijden niet. Gelukkig kunnen we dan videobellen."

  • Peter Sagan

Laatste nieuws