Filippo Ganna over klassementambities: 'Zou leuk zijn om in voetsporen Luigi Ganna te treden, maar ook lastig'

De Italiaan won een bergetappe (vanuit de vluchtgroep). Sindsdien is er de vraag: kan hij de Giro winnen? Ganna zelf heeft zelf ook een mening...

filippo ganna
  • Afbeelding van Filippo Ganna Filippo Ganna

In het eindejaarsnummer van het Italiaanse wielermagazine Tuttobici (die van ons ligt trouwens ook in de (online) schappen, hier maak je gebruik van onze Black Friday Actie) komt de Italiaanse revelatie van het seizoen Filippo Ganna uitgebreid aan het woord. De Italiaan wordt daarin uiteraard ook weer gevraagd naar zijn klassementsambities in de toekomst, nadat hij in de Giro verrassend een bergetappe won vanuit de vluchtgroep.

Ganna blijkt zijn pappenheimers te kennen. "Het was een Ganna die de allereerste Giro won in 1909, Luigi Ganna, maar dat is geen familie. Het zou natuurlijk leuk zijn als ik in z'n voetsporen kan treden en kan strijden voor het roze, maar zo simpel is het. Het is iets waar we goed over na moeten denken. Ik zou minimaal 8 kilo af moeten vallen, van de 83 die ik nu weeg naar 75. En dan nog zou het een Giro moeten zijn zonder al te veel beklimmingen en met de nodige tijdritten."

Bovendien weet de Italiaan ook nog niet precies waar zijn limieten liggen. "Iemand als Evenepoel staat er meteen; ik had vier jaar nodig om volwassen te worden. Ik heb dus tijd nodig. Dat gaf en geeft het team mij gelukkig. We gaan rustig nadenken over mijn toekomst. Een aanval op het uurrecord zou ook kunnen. Als ik dat in de toekomst eens doe, dan sowieso op zeeniveau en niet op hoogte. Eerst nog even nagenieten van het afgelopen seizoen. Als ik erover nadenk, draait mijn hoofd nog steeds: heb ik dat allemaal gedaan?!"