Per Seconde Wijzer moet joker inzetten, quiz laat 'verkeerde' Gert Jakobs zien

Dit is niet Gert, stop de tijd! Wie het wel is, lees je hieronder.
per seconde wijzer

In de uitzending van Per Seconde Wijzer van gisterravond zat een vraag over knechten in het wielerpeloton door de jaren heen. Dan mag Gert Jakobs natuurlijk niet ontbreken als antwoord. Presentator Erik Dijkstra gaf wat informatie over de renners en er stond een fotootje in beeld.

Maar daar ging het bij Jakobs mis, merkte sportjournalist John den Braber, die zelf wielrenner was begin jaren '90. De man in beeld leek wel enigszins op de Drent, maar de misschien iets te weelderige haardos onder het PDM-petje verried dat het hem niet was. Wie is het dan wel? Den Braber legde die vraag neer bij Jakobs.

Jakobs en Erik Breukink, samen met Jean Paul van Poppel de kopman van de Drent zijn PDM-tijd, kwamen allebei met dezelfde naam op de proppen. Het gaat om de Noor Atle Pedersen, die tussen 1988 en 1990 voor PDM uitkwam (wie brengt hem even op de hoogte; de beste man had waarschijnlijk nooit gedacht nog eens in een Nederlandse tv-quiz terecht te komen..) Een redacteur van het programma bevestigde dat er een foutje was gemaakt en bood excuses aan.

Omdat we uiteraard graag naar Gert mogen kijken, zie je hieronder twee foto's van 'm uit zijn PDM-tijd. En dit is 'm echt. We zetten geen jokers in. Stop de tijd!

Beeld: Cor Vos
Beeld: Cor Vos

Laatste nieuws