Primoz Roglic wint Velo d'Or 2020

Primoz Roglic heeft de Velo d'Or, de prijs voor beste wielrenner van het jaar gewonnen. Hij volgt daarmee Julian Alaphilippe op.
Primoz Roglic wint Velo d'Or 2020

De Velo d'Or wordt jaarlijks uitgereikt door het Franse Vélo Magazine. De jury bestaat uit een gezelschap internationale wielerjournalisten. Roglic mag zich dus de beste wielrenner van 2020 noemen. Andere genomineerden waren Anna van der Breggen, Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Remco Evenepoel. Roglic werd dit jaar tweede in de Tour en was de beste in Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta. Hij won in de Vuelta daarnaast 4 etappes en was in de Tour de beste in de etappe met finish in Orcières-Merlette. Ook won hij nog een rit in de Dauphiné en was hij de beste in de Tour de l'Ain. En last but not least, de Sloveen werd nationaal kampioen van zijn land.

Roglic is uiteraard blij met deze prijs. "Ik heb snel even de erelijst bekeken en die is best indrukwekkend", tekent Sporza op. "Dit is een mooie beloning. Het doet me iets, vooral omdat het echt journalisten van over de hele wereld zijn die mogen stemmen."

De Velo d'Or wordt sinds 1992 uitgereikt. Nog nooit won een Nederlander de prijs. Met Philippe Gilbert (2011), Tom Boonen (2005) en Johan Museeuw (1996) staan er wel drie Belgen op de erelijst.

  • Primož Roglič

Laatste nieuws