🎥 The Simpsons nemen wielrenners op de hak (en het is fantastisch) 

Beetje zelfspot is mooi toch?

the simpsons

Nee, we zien Homer niet als Tour de France-deelnemer die zich a la Ilnoer Zakarin al d'oh-end in een afdaling stort, maar er is wel een aflevering van The Simpsons waarin een schitterende wielerparodie zit.

Parodie op wielrennerscultuurtje

De langstlopende animatieserie ter wereld neemt het wielrennerswereldje namelijk genadeloos op de hak. Principal Skinner denkt naar een bikerscafé te gaan - motorrijders dus - maar Café The Greasy Chain is een wielercafé, met wielrenners erin die noga snel op hun teentjes getrapt zijn.

Hieronder zie je de video, waarin alle clichés over wielrenners wel aan de orde komen. Een mooie parodie, als je het aan ons vraagt...

Homers in het peloton?

We hebben nog even op ProCyclingStats gezocht of toch niet toevallig een fietsende Homer is, maar we kwamen niet verder dan de 23-jarige Ierse Gabriella Homer, die in 2021 achtste werd op het Iers kampioenschap tijdrijden. Er is ook nog een Joe Homer uit Engeland, maar die is pas 19 en heeft nog geen resultaten achter z'n naam.

De naam Simpson is natuurlijk in het wielrennen al wel onlosmakelijk verbonden met die van Tom Simpson, de Brit die in 1967 op de Mont Ventoux om het leven kwam.

Bron: FOX / The Simpsons | Beeld: Screenshot Twitter The Simpsons

Pelotonpraat
  • FOX / The Simpsons
  • Screenshot Twitter The Simpsons