'Taco van der Hoorn naar Intermarché Wanty Gobert'

Taco van der Hoorn blijft in de WorldTor rijden. De renner van, nu nog, Jumbo-Visma tekende aanvankelijk een contract bij BEAT nadat de verbintenis bij zijn huidige werkgever niet werd verlengd. BEAT maakt vandaag bekend dat Van der Hoorn toch een WorldTour-plek heeft gevonden.

'Taco van der Hoorn naar Intermarché Wanty Gobert'
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

Van der Hoorn rijdt sinds 2019 voor Jumbo-Visma, nadat hij overkwam van Roompot-Charles. De nu 27-jarige Rotterdammer kreeg afgelopen zomer te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Hij kwam uiteindelijk bij BEAT uit, op continentaal niveau.

Die ploeg laat vandaag weten dat de renner toch een WorldTour-plek heeft gevonden. Van der Hoorn zegt daar zelf het volgende over op de website van BEAT: "Dit was een unieke kans voor mij die ik niet kon laten liggen. Natuurlijk is het jammer dat het nu niet doorgaat bij BEAT, maar tegelijkertijd ben ik heel blij dat ik weer op World Tour-niveau kan koersen. Ik was onder de indruk van de structuur die BEAT heeft neergezet. Met de middelen die er zijn, staat er een zeer professionele organisatie."

Volgens WielerFlits is Van der Hoorn op weg naar Intermarché Wanty Gobert, de opvolger van Circus-Wanty Gobert. De ploeg van Hilaire Van der Schueren maakt haar debuut in de WorldTour. In de korte tijd die nog rest gaat BEAT op zoek naar een vervanger, meldt de ploeg.

Nieuws
  • Cor Vos