🎥 Net niet voor Taco van der Hoorn in China! Aanval strandt in slotkilometer, Vangheluwe verrassende winnaar

Warre Vangheluwe heeft de tweede etappe in de Gree-Tour of Guangxi gewonnen nadat Taco van der Hoorn pas in de slotkilometer werd ingelopen. 

Taco van der Hoorn in China

Voor even leek het erop dat Taco van der Hoorn opnieuw zou gaan stunten. De 30-jarige Nederlander zat mee in de lange vlucht in de tweede etappe van de Gree-Tour of Guangxi. In een spannende finale deed hij een gooi naar ritwinst, maar het peloton toonde geen compassie.

Chris Froome

In de etappe van Chongzuo naar Jingxi was Van der Hoorn op weg met een sterke kopgroep. Nederlander Daan Hoole en de Belgen Julien Vermote en Dries De Bondt waren vertegenwoordigd in de groep vooraan. Met Chris Froome was ook een Tourwinnaar aanwezig.

De Brit werd er echter afgereden op de enige lange klim van de dag, op zo'n veertig kilometer van de aankomst. Hierna mondde de etappe uit in een spannende finale waarin het peloton mondjesmaat dichterbij de kopgroep kwam.

Onder aanvoering van vooral Van dre Hoorn bleven de aanvallers goed samenwerken, maar de vrolijke Nederlandre van Intermarché kon niet voorkomen dat het peloton dichterbij kwam.

Ultieme poging

Bij het ingaan van de slotkilometer zat het jagende peloton de kopgroep op de hielen. Dit was het signaal voor Van der Hoorn om te vertrekken. De winnaar van de Betcity Elfstedenrace van vorige week leek even op weg naar een stuntje, maar zag zijn ultieme poging, met vroege vluchter Martin Svrcek in het wiel, alsnog mislukken.

Het peloton lag op topsnelheid en kwam alsnog over de Nederlander en de Slovaak heen. Vervolgens was het Warre Vangheluwe (Soudal Quick-Step) die verrassend wist te winnen. De 23-jarige Belg verschoel Max Kanter en Jake Stewart na een snelle sprint.

Max Kanter neemt de leiderstrui over van Lionel Taiminiaux, die de openingsrit won. Of de Duitser na de rit van morgen ook nog aan de leiding staat, is nog maar de vraag. De derde etappe kent namelijk aardig wat hoogtemeters. De Gree-Tour of Guangxi duurt nog tot en met zondag. De Chinese rittenkoers is de laatste WorldTour koers van het wielerseizoen.

Nieuws
  • Cor Vos