Taco van der Hoorn maakt eindelijk rentree: 'Heb een jaar niet kunnen fietsen, en ben pas 6 weken weer goed aan het trainen'

Taco van der Hoorn maakte donderdag na langdurige afwezigheid zijn rentree. 

Hoorn

Finishen deed de renner van Intermarché-Wanty niet in de Tour of Leuven, maar Van der Hoorn was blij dat hij weer een nummer kon opspelden. Zijn laatste koers dateerde van het voorjaar van 2023. Toen kwam hij hard ten val in de Ronde van Vlaanderen en had hij lange tijd last van een hersenschudding.

"Het was nog niet mijn beste start, helaas. Ik heb ervan genoten, het was heerlijk om terug te zijn en de sfeer weer te proeven, maar ik ben niet aan de finish gekomen", klonk het in gesprek bij NOS Langs de Lijn en Omstreken.

In de Tour of Leuven had Van der Hoorn, die in 2022 nog bijna een Tour de France-etappe wist te winnen, materiaalpech. "Ik had wat pech, maar ik was ook nog niet op mijn oude niveau. Ik had er meer van gehoopt in mijn eerste wedstrijd, maar dat is het helaas niet geworden."

Werk aan de winkel

Toch overheerst de blijdschap van zijn rentree, want Van der Hoorn heeft een lange weg afgelegd. "Eerst was het dagelijks leven heel lastig. Drukke omgevingen, op een terras zitten of met vrienden iets leuks doen, dat waren allemaal te veel prikkels. Ik moest heel veel veel rust nemen en kon niet te veel prikkels hebben. Dat is wel een saai leven, eigenlijk."

Toen het als mens eenmaal beter ging, betekende dat nog niet dat hij ook weer wielrenner was. "Inspanning bleef achter. Als mijn hartslag omhoog ging, kreeg ik toch heel snel weer klachten. Het heeft heel lang geduurd om dat weer op te bouwen. Gelukkig is het de laatste maanden heel snel gegaan."

Dat het nog niet zo ging als gehoopt mag dus ook geen verrassing heten. "Er is nog wel werk aan de winkel. Wat denk ik ook niet gek is, ik heb een jaar helemaal niet kunnen fietsen en ben pas net zes weken weer goed aan het trainen. Misschien kan ik ook nog niet heel veel verwachten."

Nieuws
  • Cor Vos