Roglic begint seizoen in Parijs-Nice: 'Spelen en Tour het doel'

Primoz Roglic begint het seizoen 2021 in Parijs-Nice, om zich vervolgens klaar te stomen voor de Tour en de Spelen. Hij rijdt zoals het lijkt dus geen Giro.
Roglic begint seizoen in Parijs-Nice: 'Spelen en Tour het doel'

De Sloveen kan er nog niet veel over vertellen, tekent Siol.net op. "Er is nog niks besloten, maar ik kan nu al wel zeggen dat ik 2021 ga beginnen in Parijs-Nice", vertelt hij. "Daarna volg ik hetzelfde programma als vorig jaar, tot aan de Tour. Ik kan alle details pas onthullen nadat ik met de ploegleiding heb overlegd."

Naast de Tour zijn de Olympische Spelen belangrijk voor de kersvers Sloveens sportman van het jaar. "Bij het wielrennen zijn de Spelen misschien niet zo belangrijk als bij andere sporten, maar voor mij zijn ze wel belangrijk. Ik kom immers uit de wintersport. Ik wil daar in de best mogelijk vorm zijn, maar weet dat het buitengewoon moeilijk gaat worden. Althans, wat betreft het feit dat ik de Tour uit wil rijden. Er zit weinig tijd tussen Tour en Spelen. Toch geloof ik dat je ook na de Tour mee kunt doen aan de Spelen."

  • Primož Roglič

Laatste nieuws