Ploegauto's INEOS Grenadiers beschadigd en beklad met graffiti

In Deinze, dat ligt in Oost-Vlaanderen, zijn zes ploegauto's van INEOS Grenadiers beschadigd en beklad. Hiervoor zijn inmiddels vier verdachten opgepakt.
Ploegauto's INEOS Grenadiers beschadigd en beklad met graffiti

De Britse wielerploeg heeft haar service course in het Vlaamse Deinze gesitueerd. De ploeg gebruikt de plaats in Oost-Vlaanderen al jaren als uitvalsbasis en logischerwijs staat een deel van het wagenpark daar ook opgesteld. Volgens Het Nieuwsblad zijn zes voertuigen van de ploeg beklad met graffiti en beplakt met folie. Er zijn inmiddels vier meerderjarige verdachten opgepakt en er werden spuitbussen en folie aangetroffen. Ook werd er een vlag gevonden, waar niet zulke vriendelijke taal richting het bedrijf INEOS op stond.

"Ineos will fall", stond er op volgens Het Nieuwsblad. Het Britse chemieconcern wil een nieuwe fabriek bouwen in de Antwerpse haven en dat is tegen het zere been van klimaat- en burgerbewegingen, weet de Belgische krant. Voorlopig zijn er nog geen verdere details bekend en is het ook niet bekend wat er met de verdachten gaat gebeuren.

  • INEOS Grenadiers

Laatste nieuws