Rik Verbrugghe gelooft in Froome: 'Froome van Vuelta is niet de Froome van nu'

Sinds zijn valpartij in de Dauphiné 2019 heeft Chris Froome nog niet kunnen overtuigen. De viervoudig Tourwinnaar is nog steeds revaliderende. Toch heerst er optimisme bij zijn nieuwe ploeg Israel Start-Up Nation: "Hij is opnieuw sterker aan het worden."
Rik Verbrugghe gelooft in Froome: 'Froome van Vuelta is niet de Froome van nu'

Sinds 1 januari dit jaar is Rik Verbrugghe sportief manager bij de Israëlische ploeg. "Hij is op de goede weg om opnieuw de oude te worden", zegt de oud-bondscoach van België tegen Het Nieuwsblad. "Zijn revalidatie verloopt zeer goed. Hij kan ondertussen opnieuw evenveel kracht in het rechter- als in het linkerbeen ontwikkelen."

Froome verblijft momenteel in Californië en ondanks dat de ploeg binnenkort een trainingskamp heeft gepland in het Spaanse Girona, blijft hij in Amerika, iets waar zijn ploeg ook achter staat. "Hij kan beter daar nog een maand blijven en dan ergens in februari terugvliegen voor de Ruta del Sol, de Ronde van de Algarve of de UAE Tour", legt Verbrugghe uit. "We zijn er nog niet uit waar hij precies begint."

'Machine INEOS en Sky'

Verbrugghe gelooft er in dat Froome weer op niveau kan komen. "De Froome van de Ronde van Spanje is niet de Froome van nu. Door de lockdown in Monaco vorig jaar in maart en de afstand met Ineos verliep zijn revalidatie niet perfect. En ineens kwam de competitie eraan. Ondertussen is hij zoveel sterker worden", stelt de Belg. "Of hij voor de vijfde keer een Tour kan winnen? Het belangrijkste is dat hij opnieuw zijn oude niveau haalt waarmee hij bekwaam was om de Tour te winnen. Ondertussen zijn er nu wel echt veel jonge gasten die heel hard aan de deur kloppen. Het zal een heel moeilijke zaak worden om jonge wolven als Pogacar, Bernal en straks Evenepoel te kloppen."

Verbrugghe kent Froome nog niet zo heel goed, maar hij heeft een positieve indruk van de Brit: "Ik ben wel aangenaam verrast. Ik ontdekte een hele vriendelijke, respectvolle jongen van 35 jaar die heel blij en gemotiveerd is. Hij is dankbaar dat hij een nieuwe kans krijgt bij een team die in een familiale sfeer baadt. Weg van de machine die INEOS en Sky was."

  • Chris Froome

Laatste nieuws