Lazer introduceert nieuwe helm: Sphere

Lazer heeft vandaag een nieuwe helm geïntroduceerd, de Sphere. Qua prestaties en prijsniveau kun je deze helm net iets onder de topmodellen Genesis en Z1 plaatsen.

Lazer introduceert nieuwe helm: Sphere

De Sphere is qua design kenmerkend een helm van Lazer. Volgens Lazer is het een multi-inzetbare racehelm, geschikt voor elke fietservaring. Ze hebben onderzoek gedaan en kwamen erachter dat wielrenners hun hoofd instinctief 15 graden kantelen tijdens het fietsen. De ventilatiekanalen van de Sphere zijn geoptimaliseerd om het hoofd in deze positie langer koel te houden.

Het afstellen van de helm gaat, zoals bij veel helmen van Lazer, met een draaiknop aan de bovenkant van de helm. Dit heeft als voordeel dat er aan de achterzijde ruimte is voor een paardenstaart of lang haar. De Lazer Sphere is verkrijgbaar in meerdere kleuren en in 4 maten van S tot XL. Overigens kreeg deze helm in een veiligheidstest van Virginia Tech 5 sterren. Tot slot is er ook een Aeroshell beschikbaar. Dit is een kap die je op de helm kunt klikken. Zoals de naam al doet vermoeden bevordert dit de aerodynamica, maar met koud of slecht weer is dit ook een praktische toevoeging.

De adviesprijs is €139,99 voor de gewone variant. De variant met MIPS is €20,- duurder.

De achterzijde.
Op deze foto zie je duidelijk de Aeroshell.