Mathieu van der Poel: 'Als iedereen was zoals Roxanne, zouden we in een veel betere wereld leven'

Mathieu van der Poel heeft zijn succes niet alleen aan zijn uitzonderlijke talent, maar ook aan zijn vriendin Roxanne Bertels te danken.

Antwerp Port Epic 2021

De sterke vrouw achter Mathieu van der Poel is Roxanne Bertels. De twee wonen samen in het Antwerpse 's Gravenwezel en leerden elkaar kennen in Finland. Van der Poel ging daar ooit eens met een Porsche op ijs gaan rijden en Roxanne was toen mee als marketeer voor Porsche.

Van het een kwam het ander en ondertussen zijn de twee al zes jaar samen. Ze stapten nog niet in het huwelijksbootje en er zijn ook nog geen kinderen, maar Van der Poel en Bertels vormen wel een dolgelukkig koppel en de liefde is groot, zo blijkt.

"Roxanne heeft zo’n groot hart", vertelt Van der Poel in een interview met onder meer Wieler Revue. "Als iedereen was zoals Roxanne, zouden we in een veel betere wereld leven. Tien jaar geleden heeft ze een van haar beste vriendinnen verloren bij een ongeluk. Dat heeft haar erg getekend."

"Daarom beseft ze hoeveel geluk wij hebben en hoezeer we van de mooie momenten moeten genieten. Elke dag kan immers de laatste zijn. We vertrekken bijvoorbeeld nooit met ruzie. Daar heeft ze een hekel aan, we praten altijd alles direct uit."

Hotelincident

Roxanne sleurde haar wereldkampioen ook door heel wat moeilijke momenten. Bijvoorbeeld toen Van der Poel een nachtje in een Australische cel zat, na het befaamde hotelincident op het WK in Wollongong. "Roxanne heeft in Australië gezien wat er echt is gebeurd."

"Zij weet hoe onterecht die arrestatie was. Dat heeft op haar een even diepe impact gehad als op mij. Ze zorgt voor mij, leeft met me mee en wilde even graag wereldkampioen worden als ik. Als dat dan met een jaar vertraging toch lukt, reageert zij daar iets emotioneler op."

In de seizoensgids van Wieler Revue leest u het hele interview van Wieler Revue. Daarin ook interviews met onder anderen Remco Evenepoel, Arnaud De Lie, Mads Pedersen, Bas Tietema en Bart Lemmen. 

Pelotonpraat
  • Photo GvG/PN/Cor Vos © 2021