Sagan: 'Denk niet dat ik me hoef te excuseren bij Van Aert'

Peter Sagan trapt zijn twaalfde seizoen als profwielrenner af in het Vlaamse openingsweekend. De drievoudig wereldkampioen vertelt welke koers hem het meest motiveert en hij komt nog eens terug op het akkefietje met Wout van Aert tijdens de afgelopen Tour de France.
Sagan: 'Denk niet dat ik me hoef te excuseren bij Van Aert'

Sagan wil goed beslagen ten ijs verschijnen in het openingsweekend. De Slovaak is nu in Italië, bij het Gardameer op precies te zijn, op trainingskamp met zijn ploeg. Aan Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij vervolgens direct doorreist naar Gran Canaria voor een tweede trainingskamp en ten slotte in de Sierra Nevada op hoogtestage gaat. Maar hij houdt een slag om de arm: " In deze coronatijden weet je nooit honderd procent zeker of het daadwerkelijk ook zo zal lukken."

"Milaan-Sanremo", antwoord Sagan wanneer hem gevraagd wordt welke koers hem nog motiveert. "Ik was er al een paar keer dichtbij, maar heb er nog nooit kunnen winnen. Ik hoop dat het dit jaar eens kan lukken. Ik ben nu in de beste jaren van mijn carrière beland en kende een goeie winter. Samen met mijn broer Juraj heb ik de voorbije weken goed kunnen trainen in Monaco."

Wout van Aert

Na afloop van de elfde rit van de afgelopen Tour de France was er veel te doen om een manoeuvre van Sagan in de sprint. De Belg van Jumbo-Visma kreeg in volle sprint een ferme schouderduw van Sagan en reageerde daarop woedend, zowel in woord als gebaar. "Fuck you", en een middelvinger kreeg Sagan over zich heen. Overigens werd Sagan om deze actie na de rit gedeclasseerd. De twee kemphanen hebben het nog altijd niet bijgelegd. Sagan is ook niet van plan om dat te doen. "Ik denk niet dat ik mij hoef te excuseren bij iemand. Ik heb tijdens mijn carrière al veel incidenten in de sprint meegemaakt", zegt hij. "Ik denk niet dat ik mij hoef te excuseren bij iemand. Ik heb tijdens mijn carrière al veel incidenten in de sprint meegemaakt. Dat was al mijn mening meteen na die sprint en is vijf maanden later nog steeds mijn mening. Ach, het is oké. Ik slaap er niet slechter van."

  • Peter Sagan
  • Wout van Aert

Laatste nieuws