Egan Bernal viert verjaardag tussen de geiten en denkt aan Girodebuut

Nee, het is niet de vijfde Beatle, maar de Tourwinnaar van 2019 die zijn 24e verjaardag vierde met familie. Vandaag vertelt Bernal in La Gazetta dello Sport dat hij misschien de Giro wel wil rijden.
Egan Bernal viert verjaardag tussen de geiten en denkt aan Girodebuut

Bernal mocht gisteren 24 kaarsjes uitblazen en vierde dat met zijn familie. Hij poseert vrolijk met een glas melk en geeft een geitje wat te drinken. "Het allerbelangrijkste", zegt hij en daarmee doelt hij natuurlijk op zijn familie.

Toch is er ook serieus nieuws te melden over de Tourwinnaar van 2019. Hij wil dit jaar de Tour voor een tweede keer winnen, nadat dat vorig jaar niet lukte. Geplaagd door rugproblemen moest hij uiteindelijk afstappen. In La Gazetta dello Sport vertelt hij dat hij zich voorbereid op de Tour van dit jaar. "Dat is de belangrijkste koers ter wereld, dus ik moet er hard voor trainen." Toch sluit hij de Giro d'Italia ook niet uit. "Ik wil die zeker een keer rijden. Het is de eerste grote ronde van het jaar en in mijn hoofd is dat dan ook de eerste optie. Dat wil nog niet zeggen dat ik hem ook daadwerkelijk ga rijden. Ik moet dat nog overleggen met de ploeg. Met de coronacrisis in gedachten is het ook nog te vroeg om plannen te maken."

  • Egan Bernal

Laatste nieuws