Zondag begint de UAE Tour en Iljo Keisse geeft advies: 'PlayStation en koffiemachine mee'

Vorig jaar werd de UAE Tour twee ritten voor het einde afgelast, omdat het coronavirus opdook in het peloton. Enkele ploegen moesten verplicht een langere periode in quarantaine blijven in hun hotel. Nathan Haas was één van de renners die een tijdje opgesloten was in zijn hotel. Dit jaar rijdt hij de koers weer.
Zondag begint de UAE Tour en Iljo Keisse geeft advies: 'PlayStation en koffiemachine mee'

Het lijkt alweer zo lang geleden, veel langer dan een jaar om eerlijk te zijn. Begin 2020 kwam de coronapandemie opzetten en ook de wielersport ontkwam er niet aan. Omdat het virus ook opdook in de karavaan werd de koers twee dagen voor het einde stopgezet. Voor sommige ploegen was dat nog eens niet het vervelendste. Gazprom, Cofidis en Groupama moesten enige tijd in quarantaine in het hotel, om verder besmettingen te voorkomen. Van bubbels en dergelijke was toen nog helemaal geen sprake. We zagen onder meer Ramon Sinkeldam en Arnaud Démare er maar het beste van maken.

Dit jaar gaat de UAE Tour gewoon weer door, maar een deel van het peloton zal vast nog wel terugdenken aan vorig jaar. Nathan Haas in ieder geval wel. De Australiër van Cofidis was één van die renners die noodgedwongen een tijd op zijn hotelkamer moest doorbrengen. Gelukkig heeft Iljo Keisse goede raad voor hem. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

  • Iljo Keisse

Laatste nieuws