Manager Alpecin-Fenix legt uit waarom Mathieu van der Poel niet start in de Omloop

Philip Roodhooft geeft tekst en uitleg over de keuze die de ploeg maakte.
mathieu van der poel

Veel mensen hadden graag Mathieu van der Poel aan de start van Omloop Het Nieuwsblad gezien nadat hij en z'n ploeg noodgedwongen de UAE Tour moesten verlaten. Maar de ploeg besliste anders: geen Omloop voor de Nederlandse kampioen, maar wél Kuurne-Brussel-Kuurne een dag later.

Ploegmanager Philip Roodhooft legt aan Het Nieuwsblad uit waarom ze die keuze maakten bij Alpecin-Fenix. "Het past beter in de opbouw richting de rest van het voorjaar. Als je de wedstrijden naast elkaar legt, zie je dat het parkoers in Kuurne net wat minder zwaar is dan in de Omloop. Dát heeft de doorslag gegeven. Verder moet je er niks achter zoeken. We moeten niet vergeten dat Mathieu pas net aan z'n wegseizoen is begonnen. Hij heeft pas één wedstrijd in de benen."

Gaat Van der Poel dan wel voor de zege meedoen zondag in Kuurne? "Hij heeft zelf gezegd voor Tim Merlier te gaan rijden, maar wie weet hoe het loopt. Het draait daar niet altijd op een sprint uit; je hebt er kans op verschillende scenario's. De ploeg wordt met Mathieu erbij in ieder geval sterker", besluit Roodhooft met een understatement.

Mathieu van der Poel zei in de UAE Tour overigens ook zonder ambitie te starten en voor de ploeg te willen werken; prompt won hij de eerste etappe, een waaierspektakel. De kans daarop lijkt gezien de weersvoorspellingen voor Kuurne evenwel klein.

Laatste nieuws